Ronilački klub “Neretva” i ove godine, kao i prethodnih organizuje tradicionalnu ekološku akciju čišćenja korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada. Ovom akcijom će biti obuhvaćeno područje od Carinskog mosta do mosta Hasan Brkić.

Suorganizatori akcije su Udruženje građana “Stari grad”, Kajakaški klub “Brodari-Neretva”, Alpinističko-sportsko penjački klub “Neretva”, Vijeće mladih Grada Mostara i Internevnta spasilačka služba, koja će ujedno brinuti i o sigurnosti svih učesnika.

Eko akcija će se održati u nedjelju, 03. 06. 2018. godine sa početkom u 10.00 sati.

Ove godine ćemo poseban naglasak staviti na čišćenje nekoliko kritičnih dijelova obala Neretve, gdje se nalaze velike količine otpada, te bi na te dijelove ujedno i postavili table sa natpisima “Molimo ne bacajte otpad”.

Osim članova našeg Kluba očekujemo i veliki odaziv prijateljskih ronilačkih klubova iz cijelog regiona, kao i spasilačkih službi, odreda izviđača, udruženja građana i volontera.

Po završetku eko akcije planiran je ručak i druženje za sve učesnike.

Mislimo da je ovo jedna vrijedna akcija, koja će dati veliki doprinos na podizanju ekološke svijesti građana kao i samog uređivanja našeg Grada pred nadolazeću turističku sezonu.

Generalni pokrovitelj eko akcije je Turistička zajednica HNK/HNŽ.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovoj eko akciji možete se prijaviti na broj telefona 062 79 79 79 ili mail info@neretva.ba.

Bola nemamo ih stotinu!

Slike Eko akcije iz 2017.