Haj’mo curice, haj’mo dječaci, studenti i đaci, milicajci…

Ne, ne pozivamo vas u planine, nego na tradicionalnu ekološku akciju čišćenja Starog grada, Neretve, njenih obala kao i samog Starog mosta.

Nosioc akcije je, kao i do sada, naš Klub, čiji ronioci će čistiti rijeku Neretvu i Udruženje građana “Stari grad”, koji planira očistiti ulice starog grada. U akciji osim navedenih učestvuju i Kajakaški klub “Brodari” koji ce čistiti obale Neretve i Alpinističko-sportsko penjački klub “Neretva” koji će uz pomoć opreme za visinske radove očistiti zidove kula i sami Stari most. Sudionike eko akcije će obezbjeđivati Interventna spasilačka služba Mostar, čiji će članovi takođe uzeti učešće u istoj.

Također, očekujemo prisustvo prijateljskih ronilačkih klubova iz cijele BiH, Gorskih službi spašavanja, klubova ekstremnih sportova, te veliki broj građana volontera.

Eko akcija će se održati u subotu, 04.06. i nedjelju, 05.06. 2016. godine. Okupljanje učesnika akcije je u 10.00 sati u prostorijama RK “Neretva” (Trg 1. maja broj 2 – na Mejdanu kod Tepe).

Ovom prilikom zahvaljujemo generalnom sponzoru Turističkoj zajednici HNK/HNŽ, koji svake godine podržavaju eko akciju, ali i sponzorima: BH Telecom, Fortuna Tours Mostar, Pozorišna kafana Mostar, Sarajevska pivara.

Sve ostale informacije vezane za eko akciju možete dobiti na broj telefona 062 79 79 79.