Tradicionalna eko akcija “Most” koja je i ove godine trajala dva dana (subota, 03.06. i nedjelja 04.06.) uspješno je završena.

Akcijom je obuhvaćena velika površina obala i korita Neretve, od Titovog mosta do mosta “Hasana Brkića”, obale i korito rijeke Radobolje, te Stari most i kule.

Osim ronioca iz našeg Kluba učešće su uzeli i gosti ronioci iz Ronilačkog kluba “Bosna” Sarajevo, Sportsko-ekološke udruge Hercegovina Mostar, PIRK “Ardea” Čapljina, Ekološko-ronilačkog kluba “Leut” Mostar, Vatrogasna jedinica Čapljina…

Visinske radove na čišćenju Starog mosta i kula obavili su članovi Gorske službe spašavanja stanica Mostar i ASPK “Neretva”.

Krupni otpad po obalama Neretve sakupljali su: Kajakaški klub “Neretva”, Odred izviđača “Stari grad” Mostar, HGSS Mostar, Udruženje građana “Sinovi mahale”, Mostar X adventures, Udruženje građana “Stari grad”, te građani volonteri koji su se odazvali ovoj akciji.

Za sigurnost učesnika eko akcije brinula je Interventna spasilačka služba Mostar.

Zahvaljujemo se generalnom sponzoru eko akcije Turističkoj zajednici HNK/Ž, ali i sponzorima: “Fortuna tours” Mostar, Coca-Cola i Bihaćka pivovara na pomoći u realizaciji ovog projekta.

Nakon uspješne akcije organizovan je ručak i druženje za sve učesnike, kao i dodjela zahvalnica.

Ovim putem želimo da se još jednom zahvalimo svim učesnicima koji su se rado odazvali na naš poziv.

FOTOGALERIJA