Evo me… Evo nas!

Dragi naši prijatelji, dugo nas nije bilo tu, zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa Covid-19, koja je sada iza nas.

Zato sada, sa ponosom možemo najaviti održavanje tradicionalne ekološke akcije “Most” u organizaciji našeg Kluba. Kao i svih ovih godina prije, planirali smo izvršiti čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada. Akcijom će biti obuhvaćeno područje od Carinskog mosta na sjeveru, do mosta Hasan Brkić na jugu.

Okupljanje učesnika ekološke akcije je u subotu, 24. 06. 2023. godine sa početkom od 10.30 sati u prostorijama Ronilačkog kluba “Neretva” na adresi Trg 1. maja 2 (Mejdan kod Tepe).

Potpomognuti roniocima iz prijateljskih klubova iz regiona, pripadnicima spasilačkih službi, izviđačima, udruženjima građana i volonterima možemo dosta dobrog uraditi za naš Grad.

Cilj ove akcije je da u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstavimo u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da našim sugrađanima ukažemo na značaj koji ekološka svijest, kao dio društvene svijesti, ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegovog okoliša.

Po završetku eko akcije planiran je ručak, dodjela zahvalnica i druženje za sve učesnike.

Za sigurnost učesnika i ove godine će se pobrinuti Interventna spasilačka služba.

Generalni sponzor ovogodišnje eko akcije je Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK/Ž, zlatni sponzor Grad Mostar, kao i sponzori: Coca-Cola, Wizardhealth d.o.o. Mostar, Fortuna Tours Mostar, Ataco d.o.o. Mostar.

Pozivamo sve zainteresovane građanke i građane da učestvuju u ovoj eko akciji. Vaše prijave možete poslati broj telefona 062 79 79 79 ili u obrascu ispod.

Evo me… a gdje si Ti?

Želim se prijaviti!

4 + 2 =