U srijedu, 30. 08. u našem gradu, završen je najveći ovogodišnji skup speleoronilaca u ovom dijelu svijeta.

Petnaestak godina predanog rada na promovisanju speloronjenja i predivnih lokacija koje posjeduje Hercegovina, te gradnje brenda Balkan Cave Summit morali su polučiti rezultate.

Ove godine ugostili smo preko osamdeset učesnika, od čega oko pedeset CCR cave ronioca. Ronioci iz trinaest različitih zemalja, sa svim vrstama aparata zatvorenog kruga, ovaj skup su učinili najvećim skupom spleo rebreather ronioca u Evropi.

Ronjenje u vrhunskim lokacijama, druženje i odlična ekipa dobitna su kombinacija za savršenu atmosferu koja je vladala svih sedam dana samita. Predstavljanje opreme i dvije zanimljive prezentacije učinili su ovogodišnji BCSM još zanimljivijim.

Svi gosti su otišli iz Mostara prepuni dojmova i prezadovoljni organizacijom i gostoprimstvom. Posebna zahvala ide našim dugogodišnjim suorganizatorima ovog skupa Interventnoj spasilačkoj službi Mostar i Reef d.o.o. Nova Gorica.

Obzirom da se svake godine u ronilačkim krugovima sve više širi glas o kvaliteti i značaju ove manifestacije, te odličnoj organizaciji, ne sumnjamo da ćemo narednih godina biti još brojniji.