U ponedjeljak, 01. 06. 2015. godine uspješno je završena dvodnevna Eko akcija “Most”, koju tradicionalno organizujemo zajedno sa Interventnom spasilačkom službom, Kajakaškim klubom “Neretva”, Alpinističko sportsko penjačkim klubom “Neretva” i Udruženjem građana “Stari grad”.

Eko akcija je počela u nedjelju, 31. 05. 2015. godine u ranim jutranjim satima kada su volonteri UG “Stari grad” vatrogasnim šmrkovima oprali prilazne ulice starom dijelu grada. Ronioci RK “Neretva” pojačani gostima iz SEUH-a Mostar, Protupožarne postrojbe Čapljina, Kluba spasilaca “Gradina” Srebrenik i Spasilačkog kluba “Wolf” iz Foče očistili su korito Neretve, od pješačkog mosta Bunur do Lučkog mosta. Podršku roniocima na vodi davali su kajakaši KK “Neretva” koji su prikupljali otpad i sa nepristupačnih dijelova obala Neretve. Članovi Interventne spasilačke službe su sa kolegama iz GSS-a Stanica Mostar, HGSS Mostar i SK “Wolf” Foča, od trave i niskog raslinja očistili Stari most, te kule Taru i Halebiju.

Prvi dan akcije je završio u nedjelju, u 14.00 sati, uz ručak i ugodno druženje sa gostima i volonterima, u prostorijama Kluba.

Ovim putem želimo zahvaliti Turističkoj zajednici HNK/Ž Mostar, koja je bila generalni sponzor akcije, kao i firmama Fortuna Tours i S Consulting iz Mostara.

FOTOGALERIJA